Four Winds Consulting Service 

Klicka här för att redigera underrubrik

ENERGIMASSAGE ( Anma på Japanska )

Är en Japansk massage form som har sitt ursprung från Kina och dess tusenåriga tradition av Kinesisk traditionell medicin. 

HISTORIA

 Länken härnedan belyser Anma massagen historia på ett bra sätt.   

http://www.yotsumedojo.com/Yotsume%20Anma%20Dojo/anma.htm

ENERGIMASSAGEN I SVERIGE 

Energimassage togs hit till Sverige 1986 från USA av Yasmin Ewanoski och tillika min lärare Jasmin var den första att ta hit den här massagenformen till Sverige, som jag gick första gången  hösten 1993.

År 1986 introducerades Energimassagen i Sverige av Jasmin Ewanoski pÃ¥ Axelsons Gymnastiska Institut och den är fortfarande en stor och självklar del av hennes liv. Jasmin studerade Ã¥ren 1982-85 i San Francisko olika former av Anma (det vi här kallar för Energimassage på stol, Kabuki och Avancerad Energimassage).

Apple Computer i San Francisco var det första företaget i USA som introducerade Energimassage på  stol som friskvård för sina anställda i mitten på 80-talet. Då behövde man en stol tillverkad för det ändamålet. Stolen konstruerades av David Palmer, rektor på  "The Anma Institute" i San Francisco.

Jasmin tog stolen till Sverige och lät Sven Forslund på  Stjärnsundsprodukter bygga om den i stabilt svenskt trä.

1987 gick hon ut i Kungsträdgården med sina första utbildade elever. Det blev SUCCSE!

året därpå  ringde "Stiftelsen" (som då förvaltade Kungsträdgården) till Axelsons och frågade om massörerna skulle komma tillbaka. Våldet i parken hade nämligen minskat signifikant under massörernas närvaro.

Energimassagen tog fart och blev väldigt populä¤r tack vare Vattenfestivalerna i Stockholm. Elevantalet på Energimassagekurserna ökade med 200 procent och Jasmin fick utbilda fler lärare.

.
Ki Teatsudoär 
Din massage i tiden
Ki Teastudo är pausmassage på 10 minuter som bygger på influenser från Shiatsu och Energimassage.
Den har en uppfriskande och avslappnande verkan samtidigt,